Kaisa Määttänen Tmi

Tarjoan toiminimeni alla mm hevostallien lomitusta ja aasien kavioiden vuolua. Vedän myös aasinhoitopäiviä ja teen pieniä taittotöitä tai esimerkiksi mainosmateriaalin pieniä päivityksiä. Kuvaan myös hevosia ja aaseja.

Otathan huomioon, että kokemukseni on karttunut ihan kokemuksen kautta. Mitään alan koulutuksia en ole käynyt, vaan olen ollut kiinnostunut asioista harrastuneisuuteni takia. Tämä on huomioitu hinnoittelussa. Toiminnalleni on vastuuvakuutus.

Olen arvonlisäverovelvollinen kalenterivuodesta 2019 alkaen, eli lisään hintoihin myös voimassaolevan arvonlisäveron.

Hevostallilomitukset
Tarjoan lomitusta yrittäjälomittajana voimassa olevan taksan mukaan (2018; 26,85 euroa/alkava tunti) Uudenmaan alueella tai majoitusmahdollisuuden myötä kauempanakin. Lomituksia voin tehdä vain viikonloppuisin. Teen tallitöitä myös talleilla, joilla ei ole lomaoikeutta. Tuntihinta on kuitenkin sama ja laskutan lisäksi kilometreistä 0,2 euroa kilometriltä. Lähtöpaikka on Järvenpää. Minimiveloitus on 2 tuntia.

Työkoneista osaan ajaa vain Avantia, mutta toki opetuksen jälkeen muitakin.

Tällä hetkellä minulla on yksi lomaoikeutettu hevostalli, jonka kaikki vuosilomapäivät lomitan. Olen hoitanut myös tilan muut eläimet tarvittaessa, jotta isäntäväki pääsee kunnolla irtautumaan arjesta. Pisin lomituspätkäni tilalle kesti 10 peräkkäistä päivää, jonka aikana isäntäväki oli ulkomailla.

Aasien ja muulien kavioiden vuolu
Olen itseoppinut aasinkavioiden vuolija ja vuolen normaaleita terveitä aasinkavioita, vaikka ne olisivat reilustikin ylipitkät. En kuitenkaan tee minkäänlaisia sairasvuoluja, vaan niiden suhteen kehotan kääntymään ammattilaisten puoleen. Laskutan toiminimeni kautta 30e tunnilta ja kilometrikorvauksena 0,2 euroa kilometriltä. Lähtöpaikkana on Järvenpää. Jos samalla vuolureissulla on useampia kohteita, jaetaan kilometrikorvauksen aasinomistajien kesken.

Käytän vuolussa puukkoa, pihtejä ja raspia. Arat aasit pelkästään raspaan. Jos aasi ei anna koskea, voin opettaa sitä positiivisella vahvistamisella ja lempeällä siedätyksellä vuolutoimenpiteisiin. Tuntihinta on silloin sama. Jos aasi on niin haastava, ettei vuolu ole mahdollista, laskutan silti minimiveloitukseni 30 euroa/alkava tunti. Siedätäthän siis aasiasi vuoluun ennen ensimmäistä varsinaista vuolukertaa. Voit pyytää myös eläinlääkärin reseptillä Domosedania, joka on aasin ikenen alle annosteltavaa rauhoittavaa. Kun hankala aasi vuollaan pari kertaa domotettuna, se on todennäköisesti jatkossa ihan hyvä vuolla myös ilman sitä.

Tunnin aikana vuolen kaksi täysikasvuista ja hyvin käyttäytyvää aasia.

Ajatuksiani vuolusta voit katsoa tältä videolta


Aasikonsultaatio
Melko pitkän aasi- ja muulikokemukseni myötä tarjoan aasikonsultaatiota esimerkiksi vuolun yhteydessä tai muulloinkin. Katsomme yhdessä aasien tilat, ruokinnan ja käsittelyn. Voin neuvoa ja auttaa aasien opettamisessa esimerkiksi talutukseen, kavioiden nostoon, varusteiden siedättämiseen, ratsastukseen tai ajoon. Yleensä tämä vaatii rauhallista ja jämäkkää otetta ja paljon siedätystä. Apukäsistä ei ole haittaa. En säästele herkkuja, mutta haluan, että aasit myötäävät myös paineelle.

Konsultaation hinta on 30 euroa/alkava tunti. Lisäksi tulevat kilometrit Järvenpäästä. Laskutan kilometreistä 0,2e/km. Aasien koulutushetki ei kannata olla liian pitkä, yleensä tunti on siihen sopiva. Jos aaseja on useampi, voidaan sopia 2-3 tunnin aika, jolloin jokaisen aasin kanssa on mahdollista ottaa kaksi tai kolme lyhyttä sessiota.

Minut voi myös tilata vetämään Aasinhoitopäivää. Luentomateriaali käsittää kaiken, mitä tulevan tai tuoreen aasinomistajan tulee tietää ja sen jälkeen on vielä mahdollisuus lyhyeen käytännön osuuteen aasien kanssa. Käytännön osuus voi sisältää kavioiden vuolemisen ja aasien käsittelyharjoituksia, esimerkiksi riimun pukemista, talutusta ja paineelle myötäämistä. Luento kestää n 4 tuntia lyhyine taukoineen ja sen päälle tulee käytännön osuus tilaajan toiveiden mukaan. Veloitan aasinhoitopäivästä 200 euroa (n. 7 tuntia) ja kulometrikorvauksen 0,2e/km Järvenpäästä. Tilaajan kannattaa järjestää luentotilaan joko isokokoinen telkkaruutu, johon saa kuvan tietokoneelta tai videotykin. Materiaali on verkossa, joten voin lainata myös tilaajan tietokonetta sen esittämiseen.

Aasinhoitopäiviä olen vetänyt neljä kertaa ja lisäksi olen puhunut esimerkiksi messuilla aasien hoidosta ja huolenpidosta.

Hevosten ja aasien valokuvaus
Kuvaan täysin harrastajapohjalta hevosia ja aaseja omistajiensa kanssa tai ilman. Sitä saa mistä maksaa, eli jos haluat ikuistaa hevosesi koko seinän valokuvajulisteeseen, kannattaa ottaa yhteyttä ammattikuvaajaan. Valokuvauksen hinta on 20e/eläin ja tämä sisältää 10-20 käsiteltyä suurikokoista kuvaa ilman vesileimaa. Kuvia saa käyttää vapaasti omassa ei-kaupallisessa käytössä, eli niitä saa julkaista blogissa, somessa tai missä tahansa. Niillä ei kuitenkaan saa osallistua valokuvauskilpailuihin tai luovuttaa niitä esimerkiksi Hevosmaailman tai minkään muunkaan lehden käyttöön ilman sopimista etukäteen. Kuvista ei myöskään voi teettää valokuvatuotteita ja myydä niitä eteenpäin. Valokuvauksen hinnan lisäksi laskutan kilometrikorvaukset 0,2 euroa kilometriltä. Lähtöpaikkana on Järvenpää.

Ottamiani kuvia voit katsoa Aasigalleriastani. Kuvia on eri vuosilta alkaen vuodesta 2007, joten kuvia selailemalla näet myös jonkinlaista kehitystä kuvaajana.

Kalustoni on hyvin tyypillinen harrastajakuvaajalle. Runkona on Canon EOS 600D ja linsseistä eniten käytössä on Canonin 50mm 1.4. Saan sen avulla kuviin erityisen hyvän bokeh-efektin, eli tausta on epätarkka.


Taittotyöt, kuvankäsittely, HTML, virtuaaliassarointi jne
Kerro tarpeestasi niin arvioin työhön kuluvan ajan ja teen tarjouksen. Tuntiveloitukseni on 30 euroa/alkava tunti. Materiaalin toimitan asiakkaalle pilvipalvelun kautta.

Taittotöistä minulla on kokemusta vain yhdestä yhdistyslehdestä, jonka numeroita voit selata yhdistyksen kotisivuilla (vuoden 2017 ja 2018 lahdet). Taitan lehteä Adobe InDesign-ohjelmalla. Lisäksi olen kevyesti käsitellyt kaikki lehteen tulleet kuvat.

En kuitenkaan pysty suunnittelemaan lehdelle täysin uutta ulkoasua, siinä kohtaa suosittelen turvautumaan ammattigraafikon palveluihin.

Tarjouspyynnöt

Kaisa Määttänen Tmi, rosamiii@gmail.com, 040-773 4443 (iltaisin. Laita tekstiviesti jos en vastaa). Y-tunnukseni on 2866427-1. Olen vuoden 2019 alusta arvonlisäverovelvollinen, eli kaikkiin tällä sivulla oleviin hintoihin lisätään voimassaoleva arvonlisävero.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti